Een rustige omgeving onder professionele begeleiding

In een rustige omgeving aan de rand van het centrum van Veenendaal maakt en leert uw kind het huiswerk. Uw kind krijgt een zeer intensieve persoonlijke begeleiding bij het leren en maken van het huiswerk. Het maakwerk wordt gecontroleerd en het leerwerk overhoord.  Dit gebeurt onder professionele begeleiding in een daarvoor geschikte ruimte.

Meesterwerk beschikt over een docententeam, dat in alle vakken bijlessen kan verzorgen. Op magister worden de cijfers en aanwezigheid bijgehouden en als deze enigszins verontrustend zijn, wordt contact opgenomen met de ouders. Ook het vergeten van boeken en/of huiswerk wordt bijgehouden.

Door het intakegesprek is bekend waar met name op gelet moet worden bij uw kind.

Denk hierbij aan:

  • het plannen van het huiswerk en het plannen van het leren voor toetsen, met name voor de toetsweken
  • het aanleren van een bepaalde studiemethode
  • het geconcentreerd en gedisciplineerd leren werken
  • het verkrijgen van inzicht in de leerstof
  • het motiveren om goede resultaten te behalen

In veel gevallen kan de begeleider ook ondersteunen in specifieke vragen over het huiswerk. Mocht dit veel voorkomen dan zal Meesterwerk u en uw kind adviseren om bijles te nemen in het betreffende vak. De bijlessen zijn gratis en behoren bij de huiswerkbegeleiding als ze niet structureel, maar incidenteel zijn. In dit bedrag is ook het onbeperkt gebruik van gratis koffie, thee, soep en aanmaaklimonade inbegrepen.

Bij de huiswerkbegeleiding wordt uw kind nauwlettend gevolgd in alle prestaties, wordt het regelmatig overhoord, wordt het gemaakte huiswerk nagekeken en wordt de leerling geleerd om te plannen. Thuis hoeft u geen strijd meer te leveren over het al of niet maken van het huiswerk en u wordt desgewenst regelmatig op de hoogte gehouden van de prestaties van uw kind. Bijlessen in bijna alle vakken kunnen incidenteel worden aangevraagd en deze worden betaald door Meesterwerk.